60. GEEN WINDOWS 11? GEEN NOOD!

laptop
€ 10,00

7 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Veel, met name wat oudere PC’s, zijn niet geschikt voor het nieuwe besturingssysteem Windows 11. Gelukkig levert Microsoft nog een paar jaar veiligheidsupdates voor Windows 10, dus er is nog geen acuut probleem. Maar op een dag houdt ook dat op en wat moet u dan doen? Het is zonde en slecht voor het milieu om deze vaak nog prima functionerende computers weg te doen.

Latent Talent organiseert daarom een workshop om u kennis te laten maken met een alternatief besturingssysteem: Linux Mint.

Linux Mint lijkt uiterlijk als twee druppels water op Windows en het heeft aan aantal opmerkelijke voordelen: het is gratis, ook oudere computers draaien verrassend snel op dit besturingssysteem, er zijn vrijwel geen virussen en er zijn honderden gratis programma’s beschikbaar. Bovendien zijn er regelmatig gratis updates om de veiligheid te garanderen.

Tijdens de workshop krijgt u een USB-stick te leen met daarop een werkende versie van Linux Mint, waarmee u uw laptop opstart. U kunt het dan uitproberen op uw eigen PC zonder dat u het hoeft te installeren. Bent u tevreden, dan kunt u Linux Mint naast Windows op de harde schijf installeren of eventueel Windows helemaal vervangen.

Meebrengen: Windows laptop

Materiaalkosten: Optioneel kan een USB stick met Linux Mint aangeschaft worden, € 10

Woensdagavond 20:00 - 22:00 uur

Datum: 23-02-2022

Locatie: Bibliotheek

Docent: Jan Luteijn

Inlichtingen cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte