13. DRIEDELIGE CURSUS KATOENDRUKKEN

13. DRIEDELIGE CURSUS KATOENDRUKKEN
€ 190,00

7 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

In deze cursus maakt u kennis met het katoendrukken (internationaal ook wel blockprinten genoemd), de oudste druktechniek die er is. Sinds juli 2021 is het katoendrukken toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U leert afdrukken met houten handgestoken drukblokken. U leert goede afdrukken maken en uw eigen unieke patronen maken. U leert over herhalingen, gelaagdheid, kleurgebruik en toepassingen. En over hoe en waar de houten stempels gesneden worden. De docente Nathalie Cassee vertelt over de geschiedenis ervan in India en Nederland. U maakt eerst kennis met enkelvoudig afdrukken en experimenteert met drukkracht, hoeveelheid verf, herhalingen en kleur op papier. In les twee gaat u textiel bedrukken. U neemt daarvoor enkele gewassen en lichtgekleurde natuurlijke stoffen mee. De derde bijeenkomst werkt u vervolgens een eigen eindproject uit op textiel of papier. De docent bespreekt met u hoe u het katoendrukken eventueel kan combineren of toepassen in uw andere creatieve werk zoals quilten, kledingmaken, keramiek, schilderen of kalligrafie. Na afloop van deze basiscursus kunt u ook een printtafel huren bij de Katoendrukkerij in de Volmolen om uw eigen afdrukproject te komen doen. Voorjaar 2022 komt een vervolgcursus waarin u onder meer met meerkleurige motieven en randmotieven kunt leren afdrukken.

Meebrengen: Schort, schaar, textiel (i.o.)
Materiaalkosten: U kunt ook textiel om te bedrukken aanschaffen in de Katoendrukkerij

3 x Woensdagmiddag 13:30 - 16:00 uur
Data: 3/11, 10/11, 17/11

Locatie: De Katoendrukkerij in de Volmolen, Amersfoort

Docent: Nathalie Cassee

Inlichtingen cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte