18 KENNISMAKING MET BLOCKPRINTEN

blockprinten1
€ 65,00

De inschrijving is gesloten

De eerste katoendrukkerij van Europa vestigde zich in de 17de eeuw in Amersfoort. In die tijd verdienden veel Amersfoorters direct of indirect hun geld in de textielnijverheid. De bedrukte sitsen waren toen in de mode en erg gewild. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) haalde deze oudste druktechniek vanuit India naar Nederland. Oprichter van de VOC was ook een Amersfoorter, Johan van Oldenbarnevelt.

Tijdens deze middag maakt u kennis met het katoendrukken (=blockprinten), de oudste druktechniek die er is. U drukt af met houten handgestoken stempels. Onderzoek drukkracht en hoeveelheid verf op proefpapier. Experimenteer met herhaling, gelaagdheid en kleurgebruik. U kunt een katoenen tas of een selectie mooi papier bedrukken. Na afloop van deze kennismaking kunt deelnemen aan de vervolgcursus (Cursus 19) of een printtafel huren bij de Katoendrukkerij voor uw eigen project. 

Meebrengen: Schaar en schort.

Materiaalkosten: Inclusief

1 les op woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur

Datum: 14/10

Locatie: De Volmolen, Plantsoen Noord 2, A'foort

Docent: Nathalie Cassée

Inlichtingen cursus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte