19 BLOCKPRINTEN

blockprinten3
€ 155,00

4 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

De eerste katoendrukkerij van Europa vestigde zich in de 17de eeuw in Amersfoort. In die tijd verdienden veel Amersfoorters direct of indirect hun geld in de textielnijverheid. De bedrukte sitsen waren toen in de mode en erg gewild. De Verenigde Oost-Indische Compagnie haalde deze oudste druktechniek vanuit India naar Nederland. Oprichter van de VOC was ook een Amersfoorter, Johan van Oldenbarnevelt.

In deze cursus maakt u kennis met het katoendrukken (ook wel blockprinten genoemd), de oudste druktechniek die er is. U leert een goede afdruk maken en experimenteert met drukkracht, hoeveelheid verf, herhalingen en kleur op proefpapier en diverse papiersoorten. In les twee onderzoekt u het drukken op textiel. De derde bijeenkomst werkt u aan uw eigen eindproject op textiel of papier. Iedere deelnemer heeft een eigen handschrift en werktempo. We bespreken hoe u het blockpinten kan combineren met ander creatieve werk als keramiek of kalligrafie. Ik vertel over de geschiedenis van het katoendrukken in India en Nederland. Na afloop van deze basiscursus kunt u een printtafel huren bij de Katoendrukkerij in de Volmolen om uw eigen afdrukproject te komen doen.

Meebrengen: Schaar, schort, eigen textiel om te bedrukken

Materiaalkosten: Inclusief

3 lessen op woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur

Data: 28/10, 4/11, 11/11

Locatie: De Volmolen, Plantsoen Noord 2, A'foort

Docent: Nathalie Cassée

Inlichtingen cursus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte