79V. CHINEES SCHILDEREN OF KALLIGRAFEREN - Ruomei Tan

€ 105,00

De inschrijving is gesloten
Chinese schilderkunst heeft een lange geschiedenis. De basis ligt bij de Chinese kalligrafie en wordt beoefend met speciale penselen, inkt en verf op rijstpapier of zijde. 
In China zijn veel verschillende schilderstijlen te zien, zowel de literaire inktschildering en ook de kleurrijke contourschilderingen. De vrije literaire schilderstijl ligt op eenvoud en simplificeren tot de essentie, zowel in afbeelding en ook in poëtische schrift. Het gedachtengoed is een kosmisch universum en ligt ten grondslag aan het Taoïsme en Boeddhisme. Het is niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk werk. Chinezen beschouwen dit als een meditatievorm. 
Het is toegankelijk voor iedereen. Tijdens deze cursus wordt eerst de penseelhouding en inktpenseelstreken aangeleerd via de Chinese kalligrafie. 
Behalve het leren van de basistechniek van bamboe, bloemen, vogels etc. gebruik we ook  de Chinese techniek naar levende model op rijstpapier te schilderen. Dit wordt gedaan met korte, snelle expressie penseelstreken en zal  dan gauw merken hoe wonderbaarlijk nuances van lijnen en vlekken door deze penseelstreken kunnen ontstaan. 
Chinese kalligrafie is niet alleen schoonschrijven, maar ook heel kunstzinnig en de bron van de Oost Aziatische kunst.  Degene die zich in Chinees kalligrafie wil verdiepen, kan bij deze groep aansluiten. 
Docent Ruomei Tan studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Tijdens de cursus zijn er lesboeken beschikbaar die door docente zelf geschilderd en geschreven is.
Zelf meenemen of aanschaffen via docente. kost: vanaf ca. €62,-

8 lessen op  donderdagmiddag van 13.30 - 16.00

Data: 10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4 

 

Locatie: De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden

Docent: Ruomei Tan

Inlichtingen cursus: Ruomei Tan | 06-15500278

Inlichtingen organisatie: Hein Groen | 06-22429449

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte