38. VOGELHERKENNING VOOR BEGINNERS

€ 30,00

11 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Iedereen (her)kent wel het koolmeesje of de merel. Maar hoe heet nu dat vogeltje dat in uw tuin zag scharrelen of dat u tijdens een wandeling of fietstocht zag? In deze korte cursus leert u echt naar vogels te kijken en kenmerken te onderscheiden. Het ene bruine vogeltje is het andere niet..., of is het niet bruin, maar eerder grijsachtig? Juist kleuren kunnen er onder verschillende omstandigheden anders uitzien. Maar waar moet je dan op letten? Natuurlijk staat plezier in het waarnemen voorop, maar na deze twee avonden gaat u anders naar vogels kijken, en misschien wordt het vogelvirus bij u wel aangestoken... In de eerste les staat het gericht leren kijken centraal, en wordt u daarmee ook actief aan het werk gezet. in de tweede les passeert een aantal vogels uit uw omgeving de revue, en leert u tal van bijzonderheden over ze. En natuurlijk mag u dan zeggen wat de opvallende kenmerken zijn. De cursus wordt afgesloten met een excursie in de omgeving.

 

Meebrengen: Schrijfgerei om aantekeningen te maken.

 

Materiaalkosten: Inclusief

 

2 Lessen + Excursie lessen op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur

Data: 22/4, 13/5, 16/5 (excursie overdag)

 

Locatie: De Groene Belevenis

Docent: René de Waal

Inlichtingen cursus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-49121619

Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte