22. INFORMATIEAVOND VLEERMUIZEN

vleermuis
€ 10,00

18 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Informatie- en beleefavond over vleermuizen in Leusden:

Wil je meer te weten komen over vleermuizen? Kom dan naar de lezing van Willem Berger en ontdek hoe ontzettend belangrijk vleermuizen zijn voor o.a. ons ecosysteem. Willem is al jaren actief als vrijwilliger van de Vleermuizen Werkgroep Leuden en heeft in de afgelopen 10 jaar veel kennis op gedaan over vleermuizen en hij draagt deze kennis graag over op anderen. 
Het eerste gedeelte van de avond bestaat uit een lezing waarbij er dieper ingegaan wordt op het gedrag en levenswijze van de verschillende soorten vleermuizen. Later op de avond, als de schemering valt gaan we het Jan Bannink park in om daar vleermuizen te gaan spotten. Je kan dan daadwerkelijk hun vlieggedrag gaan zien en zelfs horen. Vleermuizen maken gebruik van echolocatie (sonar), maar dit een ultrasoon geluid wat wij niet kunnen horen. Willem neemt daarom een speciaal apparaatje mee; de ‘batdetector’. Dit apparaatje vangt de geluiden van een vleermuis op en zet de geluiden om naar hoorbare geluiden. We bezoeken ook een overwinteringsplaats van de vleermuis in het park. 

1 Bijeenkomst op vrijdagavond om 19:00 - 21:30 uur
Datum: 16 september

Docent: Willem Berger
Locatie: Fort33 
Vragen over de cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vragen over de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte