25. DE LEVENSKUNST VAN DE BOEDDHA - INTRODUCTIE

levenskunst_van_de_boeddha
€ 10,00

14 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Boeddhisme is geen religie in traditionele zin. Het is eerder een manier van denken, een levenskunst. De boeddha leert ons op een andere manier kijken om zo ons lijden te verminderen en ons geluk te vergoten. Het gaat over ons welzijn. Over hoe de muziek die we maken met onze hersenen - onze gedachten - bepalen hoe we ons voelen en hoe we naar de wereld kijken. In een tijd waarin we allemaal bedreigd worden door stress, burn-out, negatieve gedachten en depressie komt de Boeddha met een verassende boodschap dat we vrij zijn om anders te denken. Een boodschap die ook doorklinkt in de westerse filosofie. Of in de mindfulness die aan het boeddhisme ontleend is. In de lezingencyclus wordt ingegaan op de betekenis van de filosofische en spirituele achtergronden van het boeddhisme voor ons leven.

Aantal lessen: 1

1 Bijeenkomst op woensdagavond om 20:00 - 22:00 uur
Datum: 23 november

Docent: Jeroen Hoekstra
Locatie: De Groene Belevenis
Vragen over de cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vragen over de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte