56. SOVJET EREVELD

56. SOVJET EREVELD
€ 19,00

30 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Meer dan zestig jaar bleven kinderen van oorlogsslachtoffers uit de Sovjet-Unie in onwetendheid over het lot van hun vader. Totdat Remco Reiding in 1998 besloot hen te zoeken en vertelde dat hun vader op het Sovjet Ereveld in Leusden begraven ligt.
Reiding (Amersfoort, 1976) werd voor zijn opsporingswerk geridderd door de Nederlandse autoriteiten en onderscheiden door de president van Rusland. Zijn enerverende zoektocht heeft hij beschreven in een boek: Kind van het Ereveld. In de woorden van Adriaan van Dis is zijn verhaal ‘een toonbeeld van empathie, doorzettingsvermogen en voorbeeldige journalistiek, maar vooral ook een daad van rechtvaardigheid’.

Reiding (opgegroeid in Leusden) vertelt u over zijn jarenlange zoektocht naar de identiteit van de 865 oorlogsslachtoffers die op het Sovjet Ereveld in Leusden begraven liggen. En hij praat u bij over de actuele ontwikkelingen.

Meebrengen: n.v.t.

Dinsdagavond 20:00 - 22:00 uur
Datum: 05-04-2022

Locatie: De Til

Docent: Remco Reiding

Inlichtingen cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte