66. LEUSDEN EN HET LANDGOED DEN TREEK-HENSCHOTEN

den_treek
€ 9,00

24 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Bijna iedereen in Leusden of omgeving kent Den Treek; wie heeft niet gewandeld of gefietst in dit prachtige bosgebied? Wanneer en hoe is Landgoed Den Treek-Henschoten eigenlijk ontstaan? Welke rol speelt de familie De Beaufort sinds stamvader Willem Hendrik in 1807 de boerderij Den Treek kocht? Toen was er helemaal nog geen bos en leek het gebied wel wat op de tegenwoordige Leusderheide, maar dan zonder de sporen van militair gebruik. De presentatie over Den Treek begint bij het middeleeuwse College van de Leusderberg. Hoe breidden de Beauforts vanaf 1800 hun bezit uit rond het voorname landhuis? De Beauforts zaten trouwens ook op andere landgoederen op de Heuvelrug en in de Vallei; denk aan De Boom. ‘Den Treek’ betekende voor velen uit Leusden en omgeving vijftig jaar lang ook genoeglijk thee- of koffiedrinken op het terras of aan de vijver in een idyllische omgeving. Veel bruidsparen maakten er hun fotoreportage. Het terrein is al 100 jaar het toneel voor de St. Hubertusjacht op de eerste zaterdag van november. De presentatie gaat in op verleden en heden van Den Treek aan de hand van oude foto’s en modernere filmbeelden. 

Meebrengen: n.v.t.

Donderdagavond 20:00 - 22:00 uur
Datum: 21-4-2022

Locatie: Bibliotheek

Docent: Ronald Polak

Inlichtingen cursusinhoud: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inlichtingen organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte