Website bouwen

In deze workshop bouwen we in 3 lessen een mooie eigentijdse website. De website is helemaal gratis, door over te stappen naar een betaalde versie krijg je meer mogelijkheden.

Aantal lessen: 3

Op donderdagavond om 20/00 - 22:00 uur

Data: 15/2,  29/2 en 7/3

Docent: Jan Luteijn

Locatie: Bibliotheek

INSCHRIJVEN >

website bouwen


 Beginnerscursus Bonsai

Bonsai is een traditionele Japanse kunstvorm waarbij miniatuurboompjes in potten gekweekt worden. In deze cursus behandelen we de basistechnieken van Bonsai. De cursus is vooral praktisch gericht en het is de bedoeling om echt zelf aan de slag te gaan en je eigen Bonsai boom te vormen. De cursus is speciaal voor beginners en groene vingers zijn niet per sé een vereiste.

3 maandagavonden van 20:00 - 22:00 uur

Data: 26/02, 04/03, 11/03

Docent: Mark van Vliet

Locatie: De Groene Belevenis

INSCHRIJVEN >

pescia museo del bonsai ulmus parvifolia stile kabudachi a ceppaia dalla cina circa 100 anni


Met smartphone filmen en monteren

Je smartphone heb je (bijna) altijd bij je. Wat is leuker dan te filmen als je iets ziet wat de moeite waard is? Maar met je smartphone kan je nog meer: een impressie, een documentaire of zelfs een speelfilm maken. In deze cursus leert u hoe u een verhaal opbouwt, hoe u de camera gebruikt en hoe u een goede montage maakt. De cursus wordt gegeven door 2 ervaren leden van de filmclub de Eemfilmers. Na de eerste cursus dient u een filmpje van één minuut te maken, deze wordt op de tweede avond besproken.

Aantal lessen: 2 Op dinsdagavond van 19:30 - 22:00 uur

Data: 5/3, 19/3

INSCHRIJVEN

  eemfilmers


Heldenverhalen uit de Griekse mytholgie

Wie kent niet de uitdrukking 'Het paard van Troje binnenhalen' of 'Dat is zijn Achilleshiel' en andere gezegden die ingeburgerd zijn. Niet iedereen weet dat deze uitdrukkingen komen uit het beroemde epos van Homerus, 'ILIAS', het verhaal van de oorlog van Troje, in gang gezet door de strijd om de mooiste vrouw op aarde, Helena. Een vervolg daarop is 'ODYSSEE', misschien iets bekender. Het is het verhaal van de reis naar huis van Odysseus, held uit de Trojaanse oorlog. Die reis die 10 jaar duurde en waarbij Odysseus vele hindernissen moest overwinnen.

2 X dinsdagavond van 20:00 - 22:00 uur

Data: 5/3 en 12/3

INSCHRIJVEN

 griekse mytologie


Meubelmaken Cursus 4, Duivelsknoop

In deze cursus behandelen we, en ga je zelf aan de slag met, het slijpen en onderhouden van gereedschap, het vanaf ruw hout bewerken van hout, aftekenen, vlak schaven, haaks schaven, inzagen, uithakken en het maken van twee verbindingen. Je maakt een Japanse puzzel, een duivelsknoop.

Meebrengen: Set houtbeitels, in de maten 6, 12, 18 en 25 mm. Duimstok, zoetschaaf, kapzaag, blokhaak. De houten hamer, zweihaak en het kruishout heb je zelf gemaakt. Gereedschapskosten: Een gereedschapset kan gehuurd worden voor €10,-.

Aantal lessen: 2 (extra les aansluitend kan bijgekocht worden voor €35,-).Op donderdagavond om 19:00 - 22:00 uurData: 07/03, 14/03

Afbeelding: Wikipedia

INSCHRIJVEN

 sixpartwoodknot


Informatieavond Vleermuizen

Willem Berger organiseert een informatieavond over vleermuizen in Leusden. Willem Berger is vleermuiskenner en enthousiast lid van de IVN werkgroep vleermuizen. Hij organiseert o.a. de jaarlijkse wintertellingen, onderzoekt kerken en gaat ‘s nachts op pad om Vleermuizen te spotten. Hij heeft een boeiende presentatie over het vleermuizenleven in Leusden. Hoe gaat het met de vleermuizen, hoeveel soorten zijn er, waar verblijven ze, hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze in aantal toenemen en waarom zijn vleermuizen beschermd? Vleermuizen zijn nuttige insecteneters, een vleermuis eet zo’n 1000 insecten per nacht.

Op vrijdag 19 april

Aanvang 19:30. Start lezing 19:45. Start wandeling buiten ca 20:45 tot ca 21:30.

Locatie: Fort33

INSCHRIJVEN

 vleermuizen

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF