100 VAARBEWIJS 1

vaarbewijs
€ 100,00

5 plaatsen beschikbaar
Inschrijven

Het vaarbewijs is het enige document dat door Nederlandse en buitenlandse autoriteiten wordt erkend. Een vaarbewijs is nodig om in een boot te mogen varen die harder kan dan 20 km per uur. Ook is het vaarbewijs nodig voor een boot langer dan 15 meter. Alle waterscooters, rubberboten met meer dan vijf PK vallen hier al onder. Naast het verplichte vaarbewijs net als het rijvaardigheid bewijs dient natuurlijk ook uw verzekering te passen bij het soort vaartuig dat u bestuurt. Vanaf 1 januari vallen de examens onder de verantwoordelijkheid van het RDW. De aanvraag van het examen dient u dan ook bij het RDW te doen.
VAARBEWIJS 1: Wanneer u alleen op het binnenwater gaat varen met een boot die langer is dan 15 meter of die sneller kan dan 20 km per uur dan heeft u aan Vaarbewijs I voldoende. Onder binnenwater wordt verstaan alle Nederlandse rivieren, meren en plassen. Het IJsselmeer, Markermeer, de Wadden en de Westerschelde vallen hier niet onder en daar mag u niet varen met alleen Vaarbewijs I.

Meebrengen: Pen en papier

5 lessen op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur
Data: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2

Locatie: Ansfriduslaan 12

Docent: Rutger Hendriks

Vragen over de cursus: 06-46182026
Vragen over de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte